Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


CV
27-10-2017 00:00:00

Ik heb, vanwege veel weg, een stapeltje kranten om door te werken, oplettend lezertje. Ik lees veel nieuws online, dus maak u geen zorgen: ik ben bij. Vanmorgen even tijd voor de Trouw van afgelopen zaterdag. Daarin een handig overzicht van het nieuwe kabinet. Van alle bewindspersonen werd een fotootje geplaatst, met daaronder: woonplaats, studie, werkervaring, thuissituatie, nevenfuncties, hobby’s, sterk punt, zwak punt en “wist u niet”.  

Tasje
31-08-2016 00:00:00

Bij binnenkomst in de lokale drogisterij, op zoek naar gedroogde abrikozen, stuit ik links van de ingang op een display met alles wat een mens gezond kan maken: 

 

voedingssupplementen in soorten en maten, voor mannen en vrouwen in alle leeftijden; rijstcrackers, zakken vol gedroogde cranberry’s, desemkoekjes; lijnzaad in zakken van  een pond; kokosschilfers,  biomoerbeien, amandelmeel. Het wordt aangeprezen door een bedrijf dat (ook op de site van de drogist) ons gezonde voeding voor een bewuste levensstijl aanbiedt.

Foto
19-08-2016 00:00:00

Ik hoef het beeld hier niet te delen, het zit al in uw hoofd. Het zit al in mijn hoofd.

Onschendbaar
27-10-2015 00:00:00

{Onschendbaar • juridisch niet voor strafrechtelijke vervolging ontvankelijk.}

 

 

Af en toe hoor je er wat over: onschendbaarheid. Politiek, parlementair, diplomatiek en die van de majesteit. Dat bestaat namelijk in Nederland, onschendbaarheid van politieke gezagsdragers en nog wat kringen daar omheen. Om vrijheid van meningsuiting te waarborgen, om te voorkomen, dat politieke tegenstanders monddood worden gemaakt, om procedures te voorkomen tegen personen bij uitvoering van beleid. Heel nuttig en zeer juist. 

Dunning-Kruger en integriteit
11-02-2015 00:00:00

Domme mensen kunnen niet weten dat ze dom zijn. Ze missen de intellectuele capaciteit om domheid te herkennen. Als ze wisten wat ze niet wisten zouden ze het weten. 

Het Systeem
06-02-2015 00:00:00

“L’etat c’est moi”, “de staat, dat ben ik”. Woorden die we allemaal leerden op school tijdens de geschiedenisles. 

 

“Wir sind das Volk”, woorden die we allemaal hoorden op radio en tv uit duizenden kelen tegen het einde van het Sovjettijdperk bij onze oostelijke oosterburen.

Verkiezingen
18-03-2014 00:00:00

 In toenemende mate nemen wij de moeite niet eens meer om te stemmen, zeker niet bij lokale verkiezingen. De opkomst dreigt onder de 50% te duiken. We zijn ontevreden, we vinden dat het beter moet, en het enige wat wij daar aan bij dragen, is thuis blijven en kankeren. 

Zorg om de zorg
05-02-2014 00:00:00

In „arts en auto” van februari jl stond een behartenswaardig interview met Uroloog Rik Williams: 61 jaar en terugblikkend op het faillissement van het Ruwaard van Putten ziekenhuis. Nu verliest er wel eens vaker iemand zijn baan, maar in het stuk noemt de heer Williams een paar redenen voor het falen van het Ruwaard van Putten, die naar mijn mening een op een passen op de situatie rond ons Gemini in Den Helder.

Kroniek van een saai jaar
01-01-2014 00:00:00

it was het jaar dat ik weinig werkte, nog minder reisde en er niets gebeurde. Dacht ik.

 

WhiteCell/GreyCell werk had ik voor German/Netherlands Corps in Nieuw Millingen en voor het Eurocorps in Straatsburg. Een heel nieuwe ervaring die het herhalen waard is.

 

Twee zusjes trouwden, een ervan verbond ik als buitengewoon ambtenaar in de echt.

 

Ik luisterde naar  Canto Chiaro in Den Helder, Mozart’s Requiem in het Concertgebouw Amsterdam, de Mattheus Passion in Groningen, een Shubertiade in Amsterdam, Muziek buiten de Concertzaal in de Rode Hoed te Amsterdam, Montezuma’s Revenge in Schouwbug de Kampanje Den Helder, Leonard Besseling en het Helders Kamer Orkest bij Triade Den Helder, Glorious Divas in de Kampanje, het Kerstconcert van Triade en Het Nieuwedieper Visserskoor met Paul Sanders in Schagen.

Bijna
29-05-2013 00:00:00

 

Maar goed dat ik een gespleten persoonlijkheid heb, oplettend lezertje. Vanmorgen een bijeenkomst als Minister van Binnenlandse zaken met aansluitend een interview voor de landelijke TV en de regionale radio. Daarna, met dezelfde generaal, als UNSRSG en de Minister President, een persconferentie. 

 

powered by WebBuro Internet Services