Ik vond jouw pagina op zoek naar de herinnering aan hoe we als zeevaartschool De Dintel in Enkhuizen hadden geadopteerd. Ik herinner mij dat ik als lid van het sinterklaas comité daar een paar maal naar toe ben geweest. Wat erg om te lezen hoe het jou is vergaan. Het is ook mij niet altijd voor de wind gegaan, maar heb uiteindelijk toch nog geluk kunnen vinden in mijn leven. Ik heb ook gevaren als werktuigkundige en ben met de rederij van Uden menig maal naar West Afrika gevaren om cacao op te halen. Van Uden en Hospitaal Kerkschip De Hoop zijn mijn leukste herinneringen. Ik hoop dat je ondanks de ellende die jou is overkomen toch nog geluk en enig plezier in het leven hebt kunnen vinden. Sterkte.
Rob Cassteele Koedijk • 373 dagen
Beste Linda, Het denken scheidt en het hart voegt samen. Er zijn weinig mensen waar mijn denken iedere keer weer zo keihard tegenaanknalt als jij. Maar mijn hart breekt als ik lees wat jou overkomen is. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat dit doet... Veel liefs van je grootst denkbare politieke tegenstander, Dick Berts.
Dick, of jij mijn grootst denkbare politiek tegenstander ben is nog maar de vraag. Wellicht vanuit jouw optiek, uitgaande van aannames die wel eens onjuist zouden kunnen zijn. In ieder geval strijd je met open vizier, dat is al heel wat in Den helder. Verder ben ik politiek nauwelijks meer actief en zeker niet in de VVD.
Dick Berts • 1146 dagen
Ik heb ook zoiets in levende lijve meegemaakt. Mijn man is op zee verdronken(?) op 25 november 2013....het is verschrikkelijk en het aller ergste is dat je verplicht wordt om door te gaan. Verplicht, ja verplicht want je/jullie hebben een kind waarvoor je voor moet blijven leven en zelfmoord is geen optie, je bent een vechter, ja een vechter hoe je het went of keert.

Sterkte aan een ieder die zoiets vreselijk heeft meegemaakt!!
Heel veel sterkte Sheraida, Ik reageer wat laat omdat mijn juiste email adres niet is aangesloten op de site. Hoop dat je het een beetje redt, want de eerste maanden en jaren zijn vreselijk. Maar geloof me, er is licht aan het eind van de tunnel. Als je verder nog contact wil: lindarosesmit@me.com
Sheraida Comenencia-Randt • 1724 dagen
Erg indrukwekkende website, complimenten!

Groetjes,

Ton
Ton • 1829 dagen
Hallo Linda Rose,
Ik weet niet waarom, maar ik moest vandaag ineens aan je denken....Google is een wonderbaarlijke uitvinding...en ik vond je site.
Heb hem met grote interesse gelezen.

Fijn dat het goed met je gaat!

Met mij gaat het ook best....woon nog steeds in Duitsland en dat zal ook wel zo blijven.....

Misschien treffen we ons nog wel eens...reunie of zo? LOL

He, pas goed op jezelf en het allerbeste!

Groetjes, Riekje
Hoi Riekje, Dat is opmerkelijk, inderdaad, grenzen vallen weg met het wereld wijde web. Ik vermaak toto nu toe uitstekend hier, zien of ik me nuttig kan maken de komende drie maanden. goed dat eht goed met ons gaat, girlpower!
Riekje van der Heide • 2198 dagen
Heb ik toch altijd gedacht dat het Linda-Roos was in plaats van Linda Rose....!

Hier een berichtje van iemand uit een ver verleden (1980), namelijk een periode dat je nog stuurman was op de Thameshaven en ik als dochter van de kapitein een reisje mee mocht naar Zuid-Amerika. Ik was 18 jaar oud en op de dag dat we uit Bremen vertrokken, had ik net mijn laatste examendag gehad en wist absoluut niet wat ik na de Middelbare School wilde gaan doen. Midden op de Atlantische Oceaan kreeg ik toen bericht (zo’n echt telegram) dat ik geslaagd was. Nu heb ik zelf een dochter die net haar eindexamen achter de rug heeft en in afwachting van de uitslag vakantie viert op Kos met 10 andere meiden. Wat vliegt de tijd toch…

Gisteren was ik naar een workshop en daar kwam toevallig aan de orde: welke personen zijn een voorbeeld voor u geweest die richting hebben gegeven aan u leven? In de groep kwamen een heleboel Nelson Mandela’s, Moeder Theresa’s en Dalai Lama’s voorbij, maar ik moest ineens aan jou denken. Tijdens die reis naar Zuid-Amerika werden namelijk mijn ogen geopend en kwam bij mij het idee naar boven om ook zelf naar zee te gaan. Ik zag jou als stuurman werken en terwijl ik toch met de scheepvaart ben groot gebracht, was het nooit in mij opgekomen om zelf te gaan varen (dat was toch alleen iets voor mannen…!).
Na mijn opleiding heb ik 6 jaar gevaren, ben tijdens een van die reizen René tegengekomen, getrouwd (toen we met een schip op Fiji waren!), kindjes gekregen, mooi huis, leuk werk, leuk leven, weinig zorgen, kortom: het had er heel anders uit kunnen zien als ik jou niet aan boord was tegengekomen.
René en ik zijn ook nog wel eens bij jou en Henk a/b van de Jehan geweest toen we met een schip in het dok lagen in Rotterdam, ergens eind jaren tachtig. Misschien weet je dat nog.

N.a.v. de workshop ben ik direct gaan Googelen op jouw naam en zie hier: een eigen website!
Leuk om te lezen wat je nu allemaal doet. Het verdriet om Henk is voelbaar, maar je hebt het denk ik gelukkig een plekje kunnen geven.

Hartelijke groeten,

Françoise
Françoise • 2293 dagen
Hoi Linda Rose,
Heel veel succes met je site :)
Patrick Burger • 2365 dagen
powered by WebBuro Internet Services