Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Arm schaap
23-10-2012 00:00:00

Ze zijn er weer, oplettend lezertje, de schapen in de stad. Eind van de week is het Eid. Al een paar weken zie je nu, onderweg en in de buitenwijken, de schapen opduiken. Mensen kopen zo’n beest en zorgen er een tijdje heel goed voor. Dus hier en daar grazen ze in de bermen. Hier en daar zie je in buitenwijken de stro en hooi balen. Volgen mijn lerares zul je straks, buiten het feit dat er schapen geslacht worden, ook stalletjes zien die voor een paar dinar de kop en en de vier poten voor je roosteren. Ik veheug me er al op. Zag ook een markt waar die schapen weden verhandeld, heel grote beesten, viel me op, groter dan die bij ons, en die staart nog naturulijk he.

Er zijn ook de gebruikelijke problemen door al die schapen. Vanuit Roemenie werden er geimporteerd, maar daar schijnen wat ziektes met opgemdoemd te zijn. Dus koop uw schaap bij Jaap, en niet bij Leen de Roemeen.

Het is, ik schreef het vorig jaar al, zoiets als kerst bij ons. Je viert het met familie, met alle frustraties van dien. Ondertussen is bij het grote winkelcentrum in La Marsa, waar veel expats wonen, ook de kerstversiering al een tijdje aanwezig. 

Vorig jaar zat ik tijdens Eid in de woestijn, voor buitenlanders is het dan net zo spannend op straat als bij ons met alles dicht. Dat zal me dit jaar niet lukken vrees ik, maar zaterdag is er weer een tripje in het vooruitzicht. Eens kijken hoeveel schapen ik dan nog tegenkom.
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services