Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Politie, update
16-10-2012 00:00:00

 

Vanmiddag naar de politiepost waar mijn beroving in behandleing is. Er was een boef gevangen, en of ik kon zeggen of het degene was die mij had beroofd. Er was ook een kettinkje, ook duidelijk van de hals gerukt. Maar niet het mijne. De boef stond met nog drie anderen tegen een muur, mij strak aan te kijken. Aan zijn blik te zien was hij voor de duvel niet bang, en dus ook niet voor mij. Maar volgens mij was het hem niet. Wel is duidelijk dat het kettinkjes-van-de-hals-rukken succesvol is. Er waren al meer dan 40 gevallen bekend bij de politie. Terwijl ik daar in het kamertje zat, met de vermeende boef en drie boefjesmaten, jonge jongens van een jaar of vijftien, zestien, een agent en mijn collega, kwam er nog een man binnen om te kijken of deze dan misschien zijn mobieltje had geroofd. Er werden nog wat andere foto’s tevoorschijn gehaald: of die het dan was misschien? Leek er al meer op maar was hem niet. Dan maar weer even terug naar het oorspronkelijk dossier, in een andere ruimte. Honderden kwamen er te voorschijn, allemaal ouderwet getypte documenten, aan elkaar geniet en in een papieren omslag, honderden. Uiteindelijk werd de mijne gevonden en kwam er nog een foto te voorschijn. Die leek mij al veel bekender. Als de doodstraf er op staat zeg ik dat hij het niet is, maar voorlopig blijven ze nog even zoeken. Wordt vervolgd? Van de week nog even langs om een foto van het gestolene te brengen. Het had dan wellicht geen succes dit bezoek aan het politiebureau, maar het gaf een mooi inkijkje in hoe het systeem in elkaar zit. Ook hier ruimte voor verbetering, maar men doet zijn best en men kent zijn boefjes.

 

 
 
Reacties:
1
Anggun
@K, er zijn zeven hoofdzonden: Superbia (hoogmoed hviaardigheod ijdelheid trots) Avaritia (hebzucht gierigheid) Luxuria (onkuisheid lust wellust) Invidia (nijd gramschap jaloezie afgunst) Gula (onmatigheid gulzigheid vraatzucht) Ira (woede toorn wraak) Acedia (gemakzucht traagheid luiheid vadsigheid) Het lijkt me hier allemaal niet van toepassing. @Landheha, het weekend kan beginnen @Ate, ja Bacon, fijn is hij. Mijn art teacher vond de lijnen in zijn vleselijke tekeningen altijd erg cynisch, ik geloof dat ze daar gelijk in heeft. @Gala, en? @Frap, dat zeg je nu!
Geplaatst op 19-12-2012 15:35
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services