Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Delede est
07-10-2012 00:00:00

 

Tevens ben ik van mening dat Carthago verwoest dient te worden. Met deze woorden, maar dan in het Latijn natuurlijk (Ceterum autem censeio Carthinem delendam esse) eindigde Cato iedere redevoering of speech in de senaat. Uiteindelijk kreeg hij zijn zin en werd na drie oorlogen het Punische rijk verslagen en Carthago verwoest. Echt met de grond gelijk, zout in de velden. Zo bang waren die Romeinen van deze toenmalige wereldmacht. U weet wel, Hannibal, olifanen, dat spul. Een paar eeuwen later vonden ze het toch wel een handige plek om zichzelf te vestigen en bouwden ze op de resten hun nieuwe Carthago. Met als gevolg dat wij nu van heel veel ruines kunnen genieten hier, samen goed voor 28 eeuwen beschaving. Beetje Punisch nog, heel veel Romeins en Byzantijns. Vandaag een deel van het grote aanbod bekeken. Allereerst op de berg Berja, waar nog een paar restanten van Punische woningen staan, daarna door naar het theater (onherstelbaar vernieuwd), een paar Romeinse villas met uitzicht op zee, en tenslotte de baden, een enorm complex. Ik heb al wat Romeinse, Griekse enzovoort resten gezien hier en daar in het Middellandse Zee gebied, maar dit badencomplex is uniek. Lekker in mijn eentje door de resten van de oude stad gedwaald, via de moderne bebouwing. Uiteindelijk kwam ik aan het strand uit, nou ja, een heel klein en niet heel fijn strandje, maar toch maar even het water in.

Weer heel wat indrukken rijker van prachtige muren, uitgebreide wegen, theaters en kerken. Helaas zal ik ze moeten onthouden, mijn telefoon lag keurg thuis op me te wachten. Goede reden nog eens terug te gaan. Er zijn nog een paar delen die ik niet bezocht, zoals de havens, een begraafplaats en wat cisternen. Pak ik die andere stukken gelijk even mee voor de foto’s.

Ik kan het u van harte aanraden. Alle witte schepen die nog komen (geen Amerikaanse meer helaas dit jaar) laden hier hun bussen uit.

 
 
Reacties:
1
Reda
Reactie is verwijderd door redactie
Geplaatst op 22-12-2012 11:49
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services