Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Koffie
04-10-2012 00:00:00

 

Het zijn net Fransen hier, oplettend lezertje, ze drinken koffie. ’s Morgens, ’s middags en ’s avonds. Als je boft kun je ’s middags een traditionele muntthee bemachtigen en in de grotere hotels thee uit een zakje uiteraard, maar verder: koffie. Bij voorkeur met een zoetigheidje, een Franse taartje of zo er bij.

Die koffie is soms in de vorm van een Nescafé, maar ook de gewone echte gezette. Vanmorgen met mijn hospita mee de winkel in om koffie te kopen. In Café du Jour doen ze dat nog ouderwets. Je bestelt eerst de koffie die je wilt en laat het wegen, daarna worden de bonen voor je gemalen aan de balie. Even proberen of de maling je aanstaat anders krijgt hij nog een beurt. Dan in de zak en dichtvouwen, niks luchtdicht, je koopt een half pond of een pond hooguit. Dan met je zakje naar de volgende balie om af te rekenen. Je kunt er ook alvast een kopje proberen of er wat zoetigs bij kopen, maar veel meer is er in dat winkeltje niet te beleven. Er staat in de smalle winkel een afzetting zodat in en uit gescheiden blijft. Vanaf de bovenliggende verdieping wordt er soms een mandje neergelaten aan een touw om spullen te verplaatsen. Een winkel van vroeger. Je zou er bijna voor aan de koffie gaan.
 
Reacties:
1
Irma
Oh hadden we ze hier nog maar zulke winkels, maar de Fransen zijn volgens mij geen echte koffie drinkers. Ze hebben meer met wijn en pastis.
Geplaatst op 08-10-2012 16:23
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services