Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Bruggen
27-09-2012 00:00:00

 

Een man keek naar Al Jazeera, wat meer dan zijn landgenoten. In Tunesië ontrolde zich een revolutie, hij keek. Toen de dictator verdreven was wilde hij met eigen ogen gaan kijken in dat land, gaan praten met zijn inwoners. Hij ontmoette een gastvrije student, die hem mee nam naar zijn familie, met zijn vrienden liet kennismaken. Die hem vroeg een praatje te houden op zijn universiteit over het onderwerp waar ze beiden goed in waren.

Vanavond was ik bij een avond voor 30 jonge studenten, de helft uit Tunesië, de helft uit Duitsland. Geboren uit de nieuwsgierigheid van een man, het enthousiasme van een andere ontmoeten deze jongeren elkaar deze week, geven presentaties, spreken met elkaar over  alles wat hen bezighoudt in deze tijd in de wereldgeschiedenis. Met de gedachte dat er zo wederzijds begrip komt, kennis en vriendschap, dat grenzen wegvallen en er iets moois kan groeien. Na twee dagen zijn er al vrienden. In vier talen werd er gediscussieerd, naar aanleiding van het verhaal van een man die ooit ook door zijn land werd uitgestuurd en zo bruggen sloeg over continenten heen.

Dinsdag mag ik een praatje houden en de discussie aangaan. Over de verschillen en de overeenkomsten van de landen waar ik woonde. Ik kan niet wachten.
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services