Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Dwalen
21-09-2012 00:00:00

 

“Bestijg nooit den trein zonder uw valies met dromen” schreef Bloem in een tijd dat de trein het reismiddel bij uitstek was voor verre reizen. Ik zou daar aan toe willen voegen: laat vooral ook je plattegrond niet thuis liggen als je in een onbekende stad aan de wandel gaat.

Ik ging op zoek naar de banketbakker van vorige week, en liep hem glad voorbij. Even de Iphone bij en kijken waar je bent en waar je laatst had ingelogd, en hup, je bent er. Op de terugweg op gevoel flink de verkeerde kant uitgelopen, maar ook dan: even inloggen en je weet het weer.

Die dromen waren natuurlijk ook aanwezig: ik zou dit weekend naar de kust in het Noord-Westen,  lekker duiken o.a. met allerlei mij onbekenden. Vanmiddag werd het afgebeld, te veel wegen zijn geblokkeerd, er is te veel onduidelijk en onzeker om zo’n grote groep ergens naar toe te laten gaan. Dus koffer weer leeggehaald en me voorbereid op een weinig opwindend weekend. Want niet buiten de stad reizen, maakt dat binenn de stad reizen nog veel lastiger wordt. U vaart er wel bij, oplettend lezertje, ik ben tot het volgen van het nieuws veroordeeld en retweet en blog mij suf. 

Ondertussen gaat de vriendlelijkheid hier onvermidnerd door. De kaartjes werden bezorgd, voor een paar tientjes kan ik er weer heel lang tegen; de was hangt te drogen en afgelopen week kreeg ik zelfs een lunch met brique bezorgd op mijn schommelbankje onder de jasmijn. 
 
Reacties:
1
Weedy
ik hep het boek en het is egt supper leuk ik veagrt egt alles normaal lees ik een kwartier maar in dit boek 3 uur achter elkaar
Geplaatst op 03-10-2012 18:58
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services