Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Wijk
18-09-2012 00:00:00

 

Vandaag weer een rondje om in de wijk. De meeste buitenlanders hier in Tunis houden een low profile, hoor ik, dus dat doe ik dan voorlopig ook maar. Dat wil zeggen: niet de stad in en zeker niet op vrijdag, in de buurt van de moskee daar.

Nu is het behoorlijk warm en vochtig, dus met dit weer aan de sjouw is toch al niet zo aantrekkelijk. Het komt mijn talenkennis ten goede, onder de jasmijn wordt wat afgeleerd dezer dagen.

Omdat ik dit keer de andere kant op ging, kwam ik langs de Duitse ambassade, vlak naast het politie bureau hier in de buurt. Waar ik gisteren bij de Belgen slechts een pantserwagen zag, telde ik er bij de Duitse een stuk of zes, in soorten en maten. Nog een paar politiebusjes en nieuwe rollen glimmend scheermesjes draad om de stoepen af te zetten maakten het plaatje compleet. De Tunesiër zelf waren er duidelijk ongemakkelijk onder. Of alle ambassades meer bewaking hebben gekregen of dat de Duitser meer krijgen dan de rest, ik heb geen idee.

Na mijn rondje even bij het buurtwinkeltje langs voor flessenwater, altijd een hele sjouw. Omdat ik absoluut geen militairen wil fotograferen onder deze omstandigheden, geen plaatje van de pantserauto’s. Wel een overzichtje naar mijn wijk. Als u goed kijkt ziet u links achteraan een boom met een auto eronder. Daar is de poort naar mijn tuinhuisje.

 

 

 
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services