Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Voorbereiding
12-09-2012 00:00:00

Druk aan het werk vandaag, oplettend lezertje. Tijd om mijn presentatie een tastbare vorm te geven en een Power Point Presentatie op te zetten. Na vele uren binnen zitten is de ruwe versie nu verstuurd. Kijken of ik daar commentaar op krijg, zo niet dan gaat hij morgen in de definitieve versie de deur uit. Dan nog even zien hoe ik een en ander uitgeprint krijg. Mijn hospita neemt mij morgen mee naar een supermarkt, waar dat zou kunnen. Ik was zo druk aan het werk vanmorgen dat ik niet merkte dat ik visite kreeg. Een onbekende sloop achter mijn rug naar binnen en ging naast een tafeltje zitten wachten tot ik hem zag. Pas toen ik een kopje thee ging drinken op de bank zag ik hem zitten: een landschildpad. Toevallig de enige diersoort waar ik er ooit een van heb bezeten, en waar ik, vrienden weten dat, een zwak voor heb. Ik had er zelfs jarenlang een om mijn nek hangen. Ik zie het maar als een teken dat Tunesie mij nog steeds een schildpad gunt. Blijkt dat hier in de tuin een plantvak is waar drie volwassen schildpadden huizen, die ook nog eieren hebben gelegd. Er zijn al twee jonkies uitgekomen, die in een doos in de keuken leven tot ze groot genoeg zijn. De hospita was zeer vebaasd dat de schilpad zijn vak uit kan, het ligt wat dieper dan de tuin en heeft een steile rand. Maar ik weet uit ervaring dat schildpadden veel meer kunnen klimmen dan je zou verwachten en deze was er het bewijs van. Na een blaadje sla te hebben geknabbeld en wat te hebben rondgesnuffeld in mijn kamertje verrtrok hij weer, terug naar zijn vak, en vooral naar zijn vriendinnetje. Laatste keer dat ik hem zag kreeg ik sterk de indruk dat het niet bij die twee jonkies zal blijven.

Ondertussen was ook hier in Tunis een demo bij de VS ambassade na het vlagincident in  Egypte en de dodelijke aanslag in Libie. Ik zit daar ver vandaan en gezien de drukte met de voorbereidingen zal dat ook zo blijven. Overigens zijn het in Tunesie slechts enkele tientallen, dus zal het wel loslopen. Maar dat de rol van mensen met extreme denkbeelden aan beide zijden de wereld niet vooruit helpt mag duidelijk zijn. Gelukkig dat de VS bij monde van Clinton zich daar ook van bewust is.

 

 

 
 
Reacties:
1
Lidy
Dat is toch telkens weer tegenstrijdig, die mobiele laptop en toch niet buiten kunnen zitten. Werkt niet echt, ik hoop dat Apple daar nog eens iets op vindt. Die schildpad was er natuurlijk speciaal voor jou. Geen ketting, wel een levende herinnering. Wat een prachtige begroeting in een vreemd land. Wat een mooi thuis komen. Veel succes met alles.

Lidy
Geplaatst op 13-09-2012 21:08
2
Linda Rose
Reactie is verwijderd door redactie
Geplaatst op 15-09-2012 21:39
3
Linda Rose
ja, zo heb ik het ook opgevat, en dat binnen zitten had met het vele werk en de warmte te maken. als ik wil neem ik mijn appeltje mee naar de schommelbank.
Geplaatst op 15-09-2012 21:40
4
James
Reactie is verwijderd door redactie
Geplaatst op 05-10-2012 06:28
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services