Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Knobbel
10-09-2012 00:00:00

 

Taal is een vreemd ding, oplettend lezertje. Kinderen leren het automatisch, hoeveel tegelijk je ze ook aanbiedt, ze komen vanzelf achter de grammatica. Ze kunnen als ze vier zijn een heel gesprek met je voeren, en nog op behoorlijk niveau ook. Ik zou willen dat ik als een vierjarige Arabisch kon spreken. Of als een twaalfjarige Frans.

Ik heb redelijk taalgevoel, en een aantal talen behoorlijk leren spreken, maar op het moment wordt er wel een grote aanslag op die knobbel gedaan. Mijn Frans is door jarenlang weinig gebruik behoorlijk roestig geworden, en mijn Arabisch gaat slechts met ministapjes vorouit. Twee weken niets aan doen en er is weer van alles zoek. Vanmorgen kennis gemaakt met mijn taaljuf en gelijk maar een paar uur er tegenaan. Om wanhopig van te worden af en toe, maar ik houd dapper vol. Eens zal ik dat niveau van een vierjarige in deze taal bereiken. Dus deze weken vier talen door elkaar, het Nederlands met het thuisfront, het Engels hier en via tv, het Frans hier via dagelijks gebruik, lezen en luisteren, en het Arbisch door hard werken. En dat bij deze warmte.

 

 
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services