Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Demo II
09-09-2012 01:00:00

 

Vertelde ik u vrijdag  over de demo op het plein, nu een kleine update, oplettend lezertje. Zoals veel dingen, heeft ook zo’n demo twee kanten. Over liever gezegd, er wordt niet altijd gelijk verteld hoe het zit. Mij werd verteld dat de aanwezigen van allerlei richtingen waren, al zag ik weinig vrouwen zonder hoofddoek. Maar volgens een van mijn kennissen hier was hij georganiseerd door de heersende grootste partij, om zo steun voor te wenden die er kennelijk niet echt is. Mensen kregen gratis busvervoer om aanwezig te zijn, en kennelijk is daar een CEO van de busmaatschappij voor vervangen om dat mogelijk te maken. In dat licht gezien was de opkomst niet overweldigend, de aangemelde miljoen werden op geen stukken na gehaald, er stonden er een paar duizend. De grootste partij is er niet van overtuigd dat de volgende verkiezingen, waarvan we nog steeds niet weten wanneer ze komen, en onder welke wetten ze zullen vallen, gunstig voor ze zullen uitpakken.

Het is goed te weten dat je hier in ieder geval nu de verschillende opinies kunt horen, als je er maar een beetje voor open staat.

En ik ga nog harder aan het werk met mijn Arabische les, tijd dat ik de bordjes helemaal kan lezen en begrijpen.

 

 
 
Reacties:
1
Rizal
dinges: als het daadwerkelijk vroheckt wordt daar, de afzet flink is, er inderdaad een lokale industrie bestaat in textiel, het vrij wordt gedistribueerd onder alle mensen, etc. dan hebben jullie misschien wel gelijk. Alhoewel ik mij moeilijk kan voorstellen dat de kledingindustrie van de regio het moeilijk zou hebben omdat Nederlandse goede doelen de 6.5 miljoen mensen in de Damascusregio van gratis kleren zouden voorzien. (Hoe dan ook wens ik ze veel sterkte met mijn Super Mario pyjama).Maar volgens mij weten we geen van die zaken nu :) Want we hebben alleen een foto van een kerel in Damascus met een Konmar trui (misschien wel een toerist), een donkerrode Peugeot 505 uit de jaren 80 en een grote plant uit vermoedelijk de maagdenpalmfamilie (corrigeer me hoor!).Wacht eens even maagdenpalmfamilie! Een importplant! Zelfs die verdomde westerse planten zijn kolonialistisch, kijk ze eens even de grond inpikken waar Damascusplanten eigenlijk recht op hebben. t is vast een kwestie voor tijd voordat die palm een grote muur gaat bouwen om de lokale planten heen.. volgens mij is ie links al begonnen.
Geplaatst op 03-10-2012 01:43
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services