Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Beginnetje
05-09-2012 01:00:00

 

Zo: thee, suiker, sap, rijst, blikken boontjes, kaas, olijfolie, zeep, shampoo. Het is allemaal weer in huis, oplettend lezertje. Vanochtend gekocht bij de kruidenier in de buurt. Die heb je hier nog, buurtwinkeltjes. Ze zijn inimini, ze hebben een beperkt aanbod, maar ze zijn vriendelijk. Drie mensen hielpen met het inpakken van de spullen in mijn tas. In mijn beste Frans de bestellingen gedaan, boodschappen mandjes zijn er niet. Waar ik vandaan kwam, hoe lang ik bleef?

Daarna door naar de groenteman, helemaal de andere kant op. Om de hoek zit ook een stomerij, waar ik denk ik alles ook kan laten wassen, en een slager is er ook. Vijf minuten met de auto, die ik niet heb, zit een grote supermarkt. Groter is mijn wereld nog niet, deze eerste dag. Ik woon in een buitenwijk, er zitten hier ambassades, bedrijven en grote woonhuizen. Het type waar de bmw’s binnen de muren staan geparkeerd. Over die muren bougainville, plumbago, jasmijn. Maar die heb ik ook naast mijn minihuisje groeien. In de tuin het geluid van de tuinman, die driftig aan het knippen is. Overal zijn die mannen bezig. Radiootje erbij met slangenmuziek voor het werkplezier.

In de buurt ook een stadion, en nog iets verder lopen een park. Dat ga ik allemaal nog ontdekken. Alle huizen wit, de daken plat of met geglazuurde pannenrandjes gedekt.

Nog geen echt schema, nog geen echte activiteiten, dus ik rommel wat aan.

Er is een schommelbank in de tuin, daar ga ik denk ik maar eens een boekje zitten lezen. De zomer is hier nog lang niet afgelopen.

 
 
Reacties:
1
Renee Smit
Nou dat ziet er toch heel knus uit en dat mooie weer ook erg fijn maar wij hebben nu ook niks te klagen hoor xxx Renée & Ben
Geplaatst op 05-09-2012 14:47
2
Linda Rose Smit
Ja, het is heel leuk en ik heb ook nog een schommelbank buiten, daar heb ik de hele middag op zitten lezen.
Geplaatst op 05-09-2012 19:08
3
lee123

DePaul, Not unsimilar nike outlet to nike basketball shoes that jordan shoes of Yeezy Berland's nike free run ancestry, cheap jordans Might have air max 95 been when air max i bought nike huarache it in

Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services