Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Medenine
24-07-2012 00:00:00

Je zou denken dat je niet veel mee krijgt van je omgeving als je in het donker reist, oplettend lezertje, maar dat valt altijd mee. Gisteravond om 21.00 uur vertrokken van kantoor. Ik had de stille hoop dat een van de twee eettentjes in de buurt na Shohoor nog open zou gaan, mar die bleek ijdel. Gedineerd op twee bakjes yoghurt en drie koekjes vanavond, en twee bekers thee, in afwachting van mijn reis gezelschap. Door Tunis naar het zuiden, en geleidelijk verandert de omgeving. De Europese invloeden van de stad verdwijnen, de omgeving wordt meer zoals ik die van het Midden-Oosten ken. Na de tolweg weinig hoogbouw meer, een soort onderbroken lintbebouwing, met af en toe het vermoeden van een dorp of stad, als er plotseling uit het duister verkeersdrempels op doemen. Veel vrachtverkeer, relatief, en op een plek stonden er tientallen, samen met veel bussen. Daar levendigheid en terrassen, ook de kapper was nog open. Af en toe kilometers lang stalletjes langs de weg. Dadels, rietwerk, keramiek. Een heldere hemel met twee ochtendsterren, als u het mij vraagt.  Honderden watermeloenen lagen onderweg te koop, af en toe een controle van de politie. Naast de benzinestations zoals u en ik ze gewend zijn, waar wij nog even halverwege de nacht een sandwich scoorden, en nog wat proviand in de vorm van koekjes en bugels met BBQ-smaak insloegen, zijn hier ook plekken lang de weg waar de benzine in jerrycans wordt aangeboden, en werden we ingecheckt. Om tien voor vier reden we net weer door een dorp toen ik de moskee hoorde: de vasten was begonnen, een half uur voor zonsopgang. Vanavond om ongeveer half acht houdt hij op. Iets na vier uur kwamen we aan bij het hotel en konden we inchecken. Ik mag een ontbijt bestellen, als ik zo ver ben. Maar ik weet niet of ik dat doe. Ik ben al in het voordeel doordat ik nu gewoon kan drinken en mijn bugels op kan eten. Nu zien of ik slapen kan. Als we allemaal wakker zijn morgenochtend, kan ik de stad bekijken en het pilot project dat hier wordt uitgevoerd. Vanavond een ontmoeting met de civil society organisaties. Er waren heel wat aanmelding. Ik ben benieuwd.

 

 
 
Reacties:
1
A3
Boeiende maar ook zware dagen op deze manier.
Heb je geen last met je energie als je op deze, onregelmatige manier eet en drinkt, in zo'n warm land?
Geplaatst op 25-07-2012 18:14
2
Mohamed
De hele middag heebbn we gekeken naar nieuw info over jullie. Gelukkig is het er nu.Wat een bikkels zijn jullie!! Wat een prestatie!Op je tandvlees naar de finish maar het gaat jullie lukken.Wat een fantastische, pijnlijke, jezelf tegen komende ervaring moet dit voor jullie zijn.Wij zijn bere trots op op zulke mannen!Wees verder voorzichtig en rust straks heeeeeelemaal uit. Genietend van deze prestatie.Heel veel liefs Herma en Papa.
Geplaatst op 03-10-2012 05:15
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services