Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Bijna
29-05-2013 00:00:00

 

Maar goed dat ik een gespleten persoonlijkheid heb, oplettend lezertje. Vanmorgen een bijeenkomst als Minister van Binnenlandse zaken met aansluitend een interview voor de landelijke TV en de regionale radio. Daarna, met dezelfde generaal, als UNSRSG en de Minister President, een persconferentie. 

Tussendoor telefoontjes en mailtjes met allerlei vragen, als gevolg van eerdere bijeenkomsten die wij in verschillende rollen hadden. Maar de vaart is er een beetje uit. Nog een halve dag en morgen een parade. Morgen zijn er al een paar collega’s op de thuisreis, dus vanmiddag om vijf uur het officiële afscheid, met een munt, een oorkonde en een hand plus vriendelijke woorden van onze grijze cel coördinator. En dan gaat onze Griekse collega, die met de auto en zijn vrouw hier naar toe reed weer op de terugreis, met wat omwegen zoals Boedapest en Venetië. Dan rijden mensen weer naar Luxemburg, Parijs en Den Helder, met auto of trein, dan vliegt er weer van alles naar huis. Maar heel velen zullen dan bezig zijn met aftuigen en opruimen en evalueren van deze weken. In november gaan ze dezelfde oefening nog een keer doen, benieuwd of ik daar dan ook bij ben. Vanmiddag bij het naar huis gaan overal diepe plassen en problemen met het water. Dat wordt wat in november. 

 
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services