Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Quick Sword
06-03-2013 00:00:00

Het gaat dus zo, oplettend lezertje: je wordt gebeld op een zondagmorgen. Er is iemand uitgevallen, ligt met een spinnenbeet opgelopen in Darfur in een ziekenhuis in Nairobi. Kan niet meedoen aan een oefening. Of ik wel kan? Natuurlijk kan ik. Na drie maanden Nederland heb ik wel weer behoefte aan een frisse uitdaging, even de grijze massa weer op volle toeren. Dus kwam er kort voor het weekend een hele partij info, op papier en op CD. Een rollenspel, een land dat niet bestaat, het hele gebied en alle buurlanden er omheen. Een oefening van allerlei legeronderdelen overal vandaan. Dus nu zit ik op de Veluwe in een hotel, heb er tientallen afkortingen bij geleerd, een korte inleiding gekregen in het reilen en zeilen en een doorkijkje naar de problemen die we kunnen verwachten, is mijn rol nu al iets uitgebreid tot naast het rollenspel ons celletje managen na vrijdag, hebben we kennis gemaakt met een aantal collega’s en heb ik begrepen dat er niet tientallen, zoals ik dacht, maar vele honderden mensen meedoen aan deze oefening.

Regelmatig vraag ik mij af in mijn leven: hoe ben ik hier nu weer terecht gekomen? Dit is weer zo’n moment.

Meedoen aan Operatie Quick Sword. Vandaag alleen nog het hotel gezien, maar morgen echt naar de Harskamp. Om half acht staat het transport klaar (ja, dat heet nu ook geen bus meer) en vanaf daar heb ik ook geen idee. Maar het wordt vast heel leuk.
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services