Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Werk
17-07-2012 00:00:00

Kent u dat, oplettend lezertje? Ga je voor het eerst naar je nieuwe job, heeft een mug je linkerooglid uitgezocht als fourageplaats terwijl je lag te slapen. Dat in combinatie met de kras op mijn hals gaf een gehavend uiterlijk deze morgen. Bij VNGI in het regiokantoor kennis gemaakt met de nieuwe collega’s, een kleine enthousiaste groep overwegend jonge mensen, in een keurig en al even klein kantoor in een rustige wijk van Tunis. Woensdag is er een seminar, waar ik geacht wordt een powerpoint te geven, en verder wordt het veel mensen spreken en interviewen, veel bezoeken afleggen, vragen stellen en conclusies trekken. We hebben alvast voor de komende week genoeg te doen, en volgende week ook nop op werkbezoek in het zuid-oosten van Tunesie. In vergelijking tot de buurlanden is Tunesie klein, maar altijd nog groot genoeg om dit soort reizen met interne vluchten af te leggen, met de auto duurt het veel te lang. Omdat het vanaf vrijdag Ramadan is, heeft men het plan opgevat de werkbijeenkomsten met externe partners op avonden te plannen, in de wat feestelijke sfeer die bij deze maand hoort. De regiocoordinatoren hebben dus genoeg te doen. Allemaal Tunesiers hier waar ik mee werk. Ik porbeer mijn Frans, zij proberen hun Engels, en samen komen we een heel eind. Een goede eerste dag. 
Reacties:
1
A3
Klinkt (bijna) allemaal goed en leuk om te doen. je dagen zitten gelijk helemaal volgepakt dus een teken dat je daar echt op je plaats bent.
Geplaatst op 17-07-2012 15:23
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services