Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Rollenspel
08-03-2013 00:00:00

Vandaag was ik gouverneur, oplettend lezertje, van een niet bestaande provincie in een niet bestaand land. ’s Middags een bespreking met een collega gouverneur samen, om met die buitenlanders te praten over een veiligheidscommissie die moet worden opgezet. Met een prachtige hoofdtooi voor herkenbaarheid, en om me te onderscheiden van de commissioner die ik ook speel. Daarna een interview met het landelijke televisienieuws. De uitzending moet ergens door iemand te zien zijn geweest, maar het avondjournaal ging niet door. Jammer, want die journaals zijn levensecht, met een mix van opnames hier en beelden vanuit het werkgebied, of iets wat er sterk op lijkt. Zo komt de moeilijke situatie waarin wij allen in dit niet bestaande land verkeren op het netvlies. Voedselrellen, opstootjes, moeilijke infrastructuur: het komt allemaal voorbij. Het weer voor vandaag: kustgebieden 36 graden, in de bergen 25!

Ik zou ook nog een boos telefoontje plegen, maar verbindingsproblemen staken daar een stokje voor. Hopelijk zijn die morgen opgelost, want zo word ik natuurlijk steeds bozer! En dat is niet goed voor de internationale verhoudingen.

Straks nog even skypen met onze collega’s in het Duitse hoofdkwartier en nog een afzakkertje aan de bar. Het hotelzwembad heb ik nog steeds niet gezien.
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services