Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Verzamelen
04-12-2012 04:00:00

 

Ik kwam hier met twee koffers, oplettend lezertje, een vol duikspullen. De bedoeling is dat ik ook weer met twee koffers vertrek, liefst zonder overgewicht. Dat valt niet mee, ik ben een verzamelaar. Ook al heb ik me vreselijk ingehouden, in een stad en land zo volgeladen met prachtige zaken tegen redelijke prijzen, en dat dan drie maanden lang: het kan niet anders of je neemt er wat van mee. Nu, op mijn laatste dag hier, probeer ik orde in de chaos te scheppen, zaken onbreekbaar te verpakken, de juiste verdeling te vinden. Mijn tuinhuisje in Tunis krijgt steeds meer zijn oorspronkelijke aanzien, want hoe kort ik ergens ook ben, het wordt altijd thuis door een bloem, een lap, een steen, schelp of stuk kurk.

Straks maar eens kijken of mijn hopsita een weegschaal heeft en of zij wel internettoegang heeft, want dat laat het nog steeds afweten. Als het even kan wil ik wel graag inchecken en die extra koffer aangeven. Anders wordt het een ritje met de taxi naar het vliegveld om dat te doen. Voorlopig is het hier een puinhoop, maar het komt vast allemaal goed.

 
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services