Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Festival
21-11-2012 00:00:00

Hoe gaan die dingen, oplettend lezertje, je bent in de stad, bezoekt nog wat bezienswaardigheden met iemand, belt iemand anders voor een afspraak ‘s avonds in de stad. De Carthago Filmdagen zijn hier vorige week losgebarsten, met een zeer gemengd programma. Films overal vandaan, dit jaar met veel aandacht voor Afrika. Ik had mijn oog laten vallen op de film de Professor, Tunesische inzending. Toen ik daar met mijn medekijkster aankwam, bleken de kaartjes al sinds die middag vier uur uitverkocht. Er stond nog iemand die teleurgesteld was, en we kwamen in gesprek over welke film waar draaide. Op mijn lijstje stond de film Tahrir, en dat lijstje delen we. Daar waren gelukkig nog kaartjes voor en omdat alles hier te laat begint waren we precies op tijd.

Een herinnering aan vorig jaar voor mij, veel kwam terug, hoewel de film natuurlijk ging over januari 2011 en niet over november 2011. Daarna nog even de boulevard op voor een kopje koffie of thee, het was nog vroeg, de film begon om zes uur. En dan vind ik het wonderbaarlijk dat je dan een vriend langs ziet komen. Ook op weg naar een film. Even samen wat gedronken, hij naar zijn film. Degenen met wie we de film en een drankje deden bleek een kapitein, die het land in 92 verliet en nooit meer terug was geweest. Nu, na de revolutie kwam hij weer kijken maar meegevallen was het hem niet. 

Het zijn ontmoetingen als op zo’n dag als vandaag, waarin ik optrok met vier mensen langer of korter, die ik hier heb ontmoet, die allemaal een ander vaderland hebben, die oorspronkelijk geen van allen dezelfde taal spreken. En dan toch langer of korter met elkaar een goede en zinvolle tijd doorbrengen.

Dat ze dan hier om negen uur de terrasstoelen opstapelen en de tent dichtgooiden: we nemen het maar voor lief.
 
Reacties:
1
Caroj
Reactie is verwijderd door redactie
Geplaatst op 20-12-2012 09:54
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services