Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Medina
03-11-2012 01:00:00

 

Het blijft de meest fascinerende plek van Tunis, oplettend lezertje, de Medina en de wijken er om heen. Vandaag met twee groepen daar naar binnen, maar ze beiden verlaten en ons eigen plan getrokken. Door straatjes en poortjes, gegeten tussen de Tunesiërs in een overvol tentje, bij de zilversmid en de chachi verkoper op bezoek, onderhandeld over een kalligrafisch werk met de tante van de maker. Aangesproken door voorbijgangers die de weg wilden wijzen of ons in het Engels vertelden hou oud de huizen waren waar we voor de deur stonden. Meisjes die met ons wilden kletsen, zoals wij dat in onze jeugd ook graag deden met buitenlanders. Een man (de plaatselijke pleingek vermoedelijk) die mij kwam vertellen dat mijn haar zo mooi was en of ik het wilde verkopen. Dat hoor ik in Nederland nu nooit eens. Zoetigheid geproefd en gekocht bij de koekjesverkoper aan zijn karretje op een pleintje.

Onbekende straatjes, pleintjes en onderdoorgangen. Weer vele prachtige deuren en doorkijkjes gezien. Soms nauwelijks een idee waar we precies waren, maar je komt altijd weer terug waar je begonnen bent. De dag afgesloten op het dakterras van twee weken terug, bij het vallen van de avond. Op de terugweg in de taxi langs de weg een bord met tijd en temperatuur: 23 graden na zonsondergang. Niet slecht voor november.

Morgen weer er op uit. Naar Bulla Regia en Beni Mtir. Ik kan nauwelijks wachten.
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services