Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


Werk
30-10-2012 00:00:00

 

Werk, daar ging het vandaag over. VNGI en hun hier opgezette CILG werken samen met onder andere de Denen aan een project om jongeren aan het werk te krijgen. De werkloosheid onder jeugd is hier hoog en onder de Universitair afgestudeerden nog hoger. Men heeft zich gecommiteerd om werkbegeleidingstrajecten uit te voeren en entrepeneurschap te begeleiden en te bevorderen. Heel herkenbaar allemaal, ook in Nederland zijn die trajecten, alhoewel niet vaak voor Universitair afgestudeerden.

Het traject wordt zo belangrijk geacht dat de minister van ontwikkkeling en planning zelf aanwezig was en een bevlogen verhaal hield. Aan hem zal het niet liggen als er geen vaart achter wordt gezet. Onder de andere sprekers viel ook de vrouwelijke DG van het Ministerie van werk op. Ook zij hield een bevlogen uitleg van wat haar ministerie deed. De dag werd afgesloten door twee mannen uit  de praktijk in de buitenregio’s. Helaas spraken die beiden Tunesisch en had ik geen vertaler. Maar ze hadden er een heel lange dag voor over gehad om hun verhaal hier te doen.

 

Hoog tijd dat dit soort concrete zaken aangepakt wordt ook, hier en in al die Arabische lente landen. Want als men roept om brood en waardigheid bedoelt men gewoon: werk om voor jezelf en je gezin een behoorlijk bestaan op te kunnen bouwen.

 
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services