Een jaar werkte ik in Irak, daarna woonde ik een paar maanden in Egypte en werkte en woonde ik in Tunesie. Ook in de toekomst hoop ik actief te zijn in het MENA gebied. Van mijn wetenswaardigheden doe ik hier verslag.

 


The perfect storm
29-10-2012 02:00:00

 

Veel gebieden zijn op het moment stormachtig, oplettend lezertje. In Amerika hebben ze last van een storm die de stormachtige kampanje van de presidentskandidaten doorkruist. Hopelijk gebruiken ze hun verstand en maken ze de juiste keuze, zodat rechten van minderheden gewaarborgd of verbeterd worden. Er is nog werk te doen. Een van mijn facebook vrienden is hevig verontwaardigd over het feit dat er waarnemers vanuit de VN komen om te controleren hoe de verkiezingen verlopen.

In Oekraïne hebben die waarnemers kunnen vaststellen dat er grootscheeps gefraudeerd, geïntimideerd en omgekocht is. Ook daar bazen die het personeel dreigen met ontslag als niet de juiste stem wordt uitgebracht, als in de VS.

Hier voorlopig nog geen verkiezingen en er wordt druk aan gewerkt om te zorgen dat er bij de volgende verkiezingen geen geweld, geen intimidatie en geen fraude zal plaatsvinden. Morgen hier een bijeenkomst die daar over gaat. Benieuwd wat ik zal horen en zien.

Terwijl er in ons land een nieuwe coalitie is die voor 16 miljard gaat bezuinigen. Nou ja, niet helemaal bezuinigen natuurlijk,  soms willen ze gewoon meer geld van u en mij. We zullen zien hoe het uitpakt, maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk. En ze zijn in ieder geval door ons gekozen in eerlijke en open verkiezingen.
 
Reacties:
Plaats uw reactie:

powered by WebBuro Internet Services